Ga je een nieuwe hond in huis halen? Dit heb je nodig! 

Ga je je gezin uitbreiden met een huisdier, en wel een nieuwe hond? Gefeliciteerd met deze stap! Om ervoor te zorgen dat je hond zich zo snel mogelijk op zijn of haar gemak voelt bij je thuis, is het belangrijk dat je de basisbenodigdheden in huis hebt voordat de trouwe viervoeter bij je in huis komt wonen. Maar wat heb je nu eigenlijk echt nodig voor je nieuwe puppy of hond? Je leest het in dit blog.

Nieuwe hond benodigdheden: de basis

Als je nieuwe hond straks bij je thuis komt, zullen er veel nieuwe indrukken op het dier afkomen. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hond een eigen plekje heeft waar hij of zij zich even kan terugtrekken. Op deze plek moet de hond zowel kunnen uitrusten en slapen als kunnen spelen. Zorg er dan ook voor dat je een bench klaar hebt staan voordat de hond bij je in huis komt. Kies voor een kleinere bench voor een puppy en een grotere bench voor een volwassen hond. De bench moet je hond  in ieder geval voldoende ruimte bieden om languit te kunnen gaan liggen, te kunnen staan en zich om te kunnen draaien. Zorg er ook voor dat er een zachte deken in de bench ligt en dat er een kussentje voor je hond beschikbaar is. 

Nieuwe hond benodigdheden: de voeding

Voor je nieuwe hond is de voeding natuurlijk erg belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je een drinkbak en een eetbak neerzet en dat je alvast voldoende voeding voor de hond in huis haalt. Zorg dat de bakken wat groot zijn, zodat je tussentijds geen grotere bakken hoeft aan te schaffen als je hond gegroeid is. 

Nieuwe hond benodigdheden: naar buiten

Zorg ervoor dat je je hond gerust mee naar buiten kunt nemen. Schaf een leiband of een hondentuigje aan en haal een nylon looplijn in huis om je hond makkelijk mee uit te kunnen laten. Daarnaast heb je poepzakjes nodig om bij het uitlaten eventueel achtergelaten uitwerpselen op te kunnen ruimen.

Nieuwe hond benodigdheden: verzorging

Je nieuwe hond heeft een goede verzorging nodig. Zorg er dan ook voor dat je shampoo en borstels hebt om de vacht van de hond te verzorgen en zorg voor een goede kluif of een goed hondenbot die helpt het gebit te verzorgen. 

 

Nieuwe hond benodigdheden: spelen

Leg al voordat de hond bij je thuis komt wat speelgoed voor de hond neer. Hierbij kun je denken aan een knuffel, een bal en kauwspeeltjes. 

 

Geef een reactie