De leukste hotspots van Gent

Gent is een populaire bestemming om een weekendje weg te gaan, er zijn veel leuke dingen te doen. Breng een bezoek aan de Gentse Feesten of ga lekker eten in Gent. Wat zijn hier de leukste eettentjes? Dat lees je hier.

De leukste restaurants in Gent

Brasserie Pakhuis wil je bezoeken om de Zuid-Europese sferen te proeven. Dit is een voormalig opslagplaats wat gebruikt werd als pakhuis. Deze is volledig gerenoveerd volgens Portugees ontwerp. Wil je een echte Gentse brasserie bezoeken? Ga dan naar restaurant Du Progrès. Je kunt hier klassieke Belgische brasseriegerechten en Gentse specialiteiten eten. Deze brasserie wordt al generaties lang gerund door dezelfde familie. Wil je een keer wat anders? Ga dan bij Beiruti Gent eten. Dit vrolijke restaurant serveert heerlijke gerechten uit Libië. Je kunt er Libanees platbrood met dipjes en salades bestellen, maar je vindt er ook traditionele Libanese gerechten en koude mezze. Als je goed Italiaans wilt eten ga je naar Per Bacco. Daar hebben ze heerlijke Italiaanse traditionele gerechten zoals vlees, maar ook antipasta. Voor een lekkere pizza ga je naar Otomat. Ze hebben daar het ‘eerst volwaardig Belgische pizzaconcept’ gevonden, zeggen ze zelf. De pizza’s bestaan uit pizzadeeg met Duvel-biergist. Pizza met een Belgisch randje dus.

Gentse Feesten

Dit feest vindt eind juli plaats en duurt tien dagen lang. Oorspronkelijk was dit feest een kermis, wat sinds midden negentiende eeuw wordt georganiseerd. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een groot volksfeest, dat bekend is in heel Europa. Op de verschillende pleinen komen artiesten optreden en verschillende organisaties dragen hun steentje bij en organiseren bijvoorbeeld een circus of muziekfestival rondom de Gentse feesten. Het is zeker een bezoekje waard!

Let op het drinken van alcohol

Te veel alcohol drinken wordt ook wel binge drinken genoemd. Iemand drinkt dan meer dan vier tot zes glazen alcohol bij een gelegenheid. Als je een binge drinker bent heb je vijf keer meer kans op een hartinfarct. Door te veel alcohol te drinken kunnen op den duur hartritmestoornissen ontstaan. Drink jij alcohol bij elke gelegenheid? Als je het gevoel hebt dat dit aan de orde is, ga dan op zoek naar hulp. In de verslavingszorg kunnen professionele mensen jou hiermee helpen.

Geef een reactie