Drie manieren om je auto te verkopen

Vind je het hoog tijd worden voor een nieuwe of grotere auto? Dan zit je er waarschijnlijk al aan te denken om je oude voertuig te verkopen. Vroeger ging je hiervoor naar de dichtstbijzijnde garage, maar tegenwoordig zijn er veel meer manieren om je auto te verkopen. Een schadeauto verkopen doe je bijvoorbeeld op een andere manier als het verkopen van een spiksplinternieuw model. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel drie verschillende manieren om je oude voertuig te verkopen.

Een online advertentiesite

Veel mensen gaan online op zoek naar een manier om hun auto te verkopen. Online advertentiewebsites zijn zeer populair voor het verkopen van auto's en andere voertuigen. Op deze websites behoud je zelf de controle over de verkoop. Dit betekent dat je zelf een verkoopprijs kunt bepalen, en zelf kunt bepalen wat je in de advertentie schrijft. De meeste advertentiewebsites vragen een klein bedrag voor het verspreiden van je advertentie, maar de opbrengst van de verkoop mag je zelf houden. Toch zitten er ook nadelen aan deze manier van verkopen. Doordat je zelf de controle behoud, ben je namelijk ook verantwoordelijk voor het showen van de auto en het onderhandelen met potentiële kopers.

Verkoopsites

Wil je liever een snelle verkoop realiseren? Maak dan gebruik van een verkoopsite. Deze websites kopen veel verschillende auto's op, waardoor je niet op zoek hoeft naar een koper die specifiek geïnteresseerd is in jouw model. Op de website zul je de gegevens van je auto moeten invoeren. Denk hierbij aan de leeftijd, het aantal gereden kilometers en het automerk. Vervolgens krijg je een vrijblijvend bod op je voertuig. Ga je hiermee akkoord? Dan komt de koper de auto ophalen, zodat jij nergens omkijken naar hebt. Op dit soort verkoopsites kun je overigens ook andere voertuigen, zoals je caravan of je motor verkopen.

Een garage in de buurt

En dan is er altijd nog de ouderwetse verkoopmethode: op zoek gaan naar een garage in de buurt die auto's opkoopt. Het is hierbij wel belangrijk om je auto objectief te kunnen beoordelen. Een schadeauto verkopen aan een autobedrijf dat zich focust op nieuwe modellen, is misschien niet de beste optie. Om de hoogste prijs te krijgen voor je voertuig, is het slim om meerdere garages met elkaar te vergelijken. Misschien heb je familieleden of vrienden die recentelijk ook hun auto op deze manier hebben verkocht. Door niet direct akkoord te gaan met het eerste bod, kun je het allerbeste uit de verkoop halen.

Geef een reactie