Beleef een droomvakantie in IJsland

Ben jij iemand die wel van een bijzondere reis houdt? Natuurlijk is er in landen zoals Frankrijk of Italië genoeg te beleven. Ook een all-inclusive Turkije of Gran Canaria kan heerlijk zijn. Maar voor de avonturiers onder ons is een vakantie IJsland een echte droombestemming. Hieronder lees je er alles over.

Topbestemmingen in IJsland

IJsland is het land van de geisers, vulkanen, gletsjers en watervallen. De prachtige natuur van dit land is anders dan waar ook ter wereld. In IJsland bekijk je ’s winters het Noorderlicht vanuit een heerlijke heetwaterbron. Ook dierenliefhebbers kunnen er hun hart ophalen: de zee rondom het eiland is de perfecte locatie om walvissen te zien en ook kun je in IJsland de zeldzame papegaaiduiker tegenkomen, een pinguin-achtige vogelsoort die veel voorkomt in het Noorden van de wereld.

Er zijn bovendien een aantal locaties die je niet mag missen tijdens een reis door IJsland. Allereerst is er de Gouden Driehoek. Hier komen de drie soorten natuur van IJsland bij elkaar; de tektonische platen van Nationaal Park Þingvellir, de enorme waterval Gullfoss en de prachtige heetwaterbronnen bij Geysir. Extra fijn: de Gouden Driehoek ligt vlakbij Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, en is makkelijk te bereiken vanuit de stad of tijdens een dagtocht. Naast de Gouden Driehoek mogen het gletsjermeer Jökulsárlón, het schiereiland Snaefellsnes en geothermische warmwaterbron Blue Lagoon ook niet ontbreken op je lijstje met bestemmingen in IJsland.

Verblijven in IJsland

Om in IJsland te raken, zul je het vliegtuig moeten pakken. Vanuit Nederland vliegt onder andere Transavia naar de luchthaven van Reykjavik, en met een beetje geluk heb je al een retourticket voor €182. Als je je vlucht hebt geboekt, moet je natuurlijk ook nog een plek vinden om te overnachten. Er zijn in IJsland overnachtingsopties voor elk soort budget: van hostels in de steden tot middenklasse hotels en luxe accommodaties in de natuur. Houd in je achterhoofd dat de activiteiten en excursies die je in IJsland zult maken vaak ook geld zullen kosten. Maak voor jezelf dus een goede afweging over hoeveel geld je aan je accommodatie kwijt wil zijn. 

Vakantie dichter bij huis

Blijf je toch liever wat dichter bij huis, maar waan je je nog steeds graag buiten de gewaande paden? Dan kun je een camping luxemburg overwegen. Luxemburg mag dan een klein landje zijn, maar er is genoeg te doen en er zijn genoeg campings in het land. Je kunt bijvoorbeeld naar de Luxemburgse Ardennen afreizen of naar de regio Mullerthal – ook wel Klein Zwitserland genoemd. Er is keuze genoeg, dus wat wordt jouw volgende vakantiebestemming?

Geef een reactie